MSB Revinge

Emergency management as co-ordinated cognitive modelling on different time-scales
Komihåglistan är tom
Vis
Hylla
  • Ps*.10
Personnamn
  • Fredholm, Lars, 1942-
Titel och upphov
  • Emergency management as co-ordinated cognitive modelling on different time-scales
Utgivning, distribution etc.
  • Univ, Lund : 1999
SAB klassifikationskod
Annan klassifikationskod
  • Ps*.10
Fysisk beskrivning
  • 19 s.
Serietitel - biuppslagsform
  • Report / Department of Fire Safety Engineering, Lund Institute of Technology, Lund University ; 3111, ISSN 1402-3504
Anmärkning: Innehållsbeskrivning, sammanfattning
  • Sammanfattning : Denna rapport är ett resultat från arbete i flera projekt åt Räddningsverket och Överstyrelsen för civil beredskap. Problemet definieras som svårigheter att etablera snabb och effektiv ledning vid stora räddningsinsatser. Analyserna resulterar i en syn att räddningsledning kan ses som kognitiv modellering. Ledningsarbete vid stora räddningsinsatser består av kognitiv modellering i olika tidsskalor och att samordna sådana modeller. Arbeten i en tidsskata samordnas genom kognitiv modellering i en längre tidsskata. Syftet med räddningsledning är att få kontroll. Ett grundvillkor för effektiv ledning antas vara att kognitiv modellering fungerar i varje tidsskata i ledningsarbetet. En hypotes formuleras baserad på erfarenheter av svårigheter att etablera förutseende och övergripande ledning : När det uppstår svårigheter att etablera snabb och effektiv ledning är en huvudanledning att när det i en tidsskata uppstår behov av samordning genom en mental modell i en längre tidsskata så är den kognitiva modelleringen i denna längre tidsskata försenad i relation till behovet i den kortare tidsskalan.
Anmärkning: Språk
  • Med sammanfattning på svenska
Term
  • Räddningstjänst
  • Ledarskap
Indexterm - Okontrollerad
  • Strategisk planering
Ägande institution
  • Re
*000     nam         3
*00111341
*008000629s1999    sw     e      00  0 eng
*029  $a15569
*0410 $aeng$bswe
*084  $aPs*.10$2kssb
*1001 $aFredholm, Lars,$d1942-$0299980
*24500$aEmergency management as co-ordinated cognitive modelling on different time-scales /$cLars Fredholm
*260  $aLund :$bUniv,$c1999
*300  $a19 s.
*440 0$aReport / Department of Fire Safety Engineering, Lund Institute of Technology, Lund University ;$v3111,$x1402-3504
*520  $aSammanfattning : Denna rapport är ett resultat från arbete i flera projekt åt Räddningsverket och Överstyrelsen för civil beredskap. Problemet definieras som svårigheter att etablera snabb och effektiv ledning vid stora räddningsinsatser. Analyserna resulterar i en syn att räddningsledning kan ses som kognitiv modellering. Ledningsarbete vid stora räddningsinsatser består av kognitiv modellering i olika tidsskalor och att samordna sådana modeller. Arbeten i en tidsskata samordnas genom kognitiv modellering i en längre tidsskata. Syftet med räddningsledning är att få kontroll. Ett grundvillkor för effektiv ledning antas vara att kognitiv modellering fungerar i varje tidsskata i ledningsarbetet. En hypotes formuleras baserad på erfarenheter av svårigheter att etablera förutseende och övergripande ledning : När det uppstår svårigheter att etablera snabb och effektiv ledning är en huvudanledning att när det i en tidsskata uppstår behov av samordning genom en mental modell i en längre tidsskata så är den kognitiva modelleringen i denna längre tidsskata försenad i relation till behovet i den kortare tidsskalan.
*546  $aMed sammanfattning på svenska
*650 4$aRäddningstjänst
*650 4$aLedarskap
*653  $aStrategisk planering
*850  $aRe
*852  $cPs*.10
^
Det finns inga omdömen till denna titeln.
Klicka här för att vara den första som skriver ett omdöme.
Vis
Sänd till
Ex.namnStatusFörfallodagTillhörHylla
Ex 1Tillgängligt RevingePs*10